Sopp sundsutsikt low

SUNDSUTSIKT SÖKES

Mäklarna kan räkna ut hur mycket utsikten är värd. Den har sitt pris. En bit glittrande hav och vips stiger prislappen. Men den innebär också status. Att säga att man köpt en tubkikare är liktydigt med att berätta något annat. I Helsingborg finns ett tusental bostäder med någon form av utsikt över havet, där kallad sundsutsikt. Andra städer och orter har också denna viktiga vy men då rör det som om havs- eller sjöutsikt. ”Vue mer” som fransmännen säger.

Eftersom havs-, sjö- och sundsutsikt höjer bostadspriset betyder det också att de boendes ekonomi får betydelse. Och det tar kabarén ”Sundsutsikt sökes” fasta på i nummer som ”Ett nätt litet habegär”, ”Pengapotpurri”, ”Jag är så glad i fonder”, ”Pengasprätt”.

Nyskriven musik av Johan Ohlsson och återanvända, kända melodier med nya texter hade stor betydelse, precis som det ska vara i en kabaré. Och en trallvänlig slutsång som publiken kunde nynna på när de gick till garderoben.

En del av ett sångexempel (Elins sjunger):

Behagfullt växande (Melodi: I min blommiga blå krinolin)
I en ombonad penningfåtölj
sitter jag med min aktieportfölj
Jag har gruvor och hus
jag hör skogarnas sus
nya tekniska under gör framtiden ljus.

Med placering i rätt börsbolag
blir jag rikare för varje dag.
Och när uppåt det stiger
jag bockar och niger
ett växande fullt av behag.

Text: Henrik Valentin

Ursprungligen sattes kabarén upp av Comedie Compagniet på Helsingborgs Stadsteater då även Birgit Carlstén och BoBo Eriksson ingick i ensemblen. Föreställningen spelades upp emot hela 30 gånger innan den fick läggas ner efter förlängning på förlängning eftersom andra engagemang väntade några av de medverkande.

Sundsutsikt vidpianot low

 

Kustliv.com är en sida från
Kulturföreningen Kustliv
0705-780 790, info@kustliv.com

Copyright LogicAlley-2014 | Admin