Kabaré Havsutsikt sökes” är en rykande aktuell och musikalisk kabaré om jakten på utsiktsfullt boende, sköna pengar, fina fonder, glittrande hav, om tur och otur.

Kabarén är skriven av Henrik Valentin och baseras till en del av innehållet på ”Sundsutsikt sökes” som spelades uppemot 30 gånger på Helsingborgs stadsteater år 2000, året efter bomässan H99.

”Havsutsikt sökes” bygger på den klassiska kabarétraditionen med kluriga texter i form av monologer, dialoger och sånger där orden är viktigare än ljusvolymen. Flera kända musikstycken har fått nytt och dråpligt innehåll.

Medverkande:
Birgit Carlstén som även är kabaréns regissör.
Henrik Valentin, även författaren, producenten
Johan Ohlsson har dessutom komponerat vissa sånger

Spelplats är Ribersborgs Kallbadhus, ett perfekt ställe där scenen i caféet/restaurangen är så havsnära som det överhuvudtaget går att komma.

Spelperiod: 17, 18, 19, 24, 25 och 26 september 2014.

Scenografin har skapats av Henrik Valentin tillsammans med Carl E Blomberg som svarar för den kompletterande målning av Malmöbilder på loppistavlor från Sopstationen i Malmö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Birgit Carlstén, Henrik Valentin, BoBo Eriksson samt Elin Kortesalmi och Johan Ohlsson på Helsingborgs stadsteater. Henrik, Elin och Johan gjorde sedan en förkortad version som soppteater på Helsingborgs Stadsteater 2012.

Sundsutsikt vidpianot”Att ha sitt på det torra”, dvs ha tillräckligt stark ekonomi för att skaffa sig ett bra boende är något av en röd tråd i kabarén. För bra utsikt eller bra läge i en omtyckt stadsdel (med eller utan utsikt över det våta) kostar mer eller kräver längre kötid till hyresrätt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Det är väldigt roligt att ta upp en bostadskabaré igen”, säger Henrik Valentin. Strävan efter utsikt över det våta i form av sund, sjöar, hav, åar, floder, älvar, ja allt vått leder till att bostäder byggs så nära strandkanter och kajer som möjligt. Det är ett tacksamt ämne att lyfta fram i monologer, dialoger och sånger.”

 

Kustliv.com är en sida från
Kulturföreningen Kustliv
0705-780 790, info@kustliv.com

Copyright LogicAlley-2014 | Admin