Föredragsturné med föredrag om sanatorier

osterasen_1_l

(Bild från Österåsens sanatorium med de typiska liggverandorna)

Med start den 24 januari på Regionmuseet i Kristianstad ska Henrik Valentin besöka 11 olika orter på sin turné med det gestaltande bildföredraget ”Ohälsan tiger still” eller ”I en sal på lasarettet”.

Detta bildrika föredrag eller framträdande har patienternas berättelser som viktigaste del. Vittnesmål från flera olika personer vid skilda tidsepoker som skildrar sin sjukdom, sin vistelse på sanatorium och i bästa fall sitt tillfrisknande. En av dem var exempelvis Olof Lagercrantz som var inledningsvis mycket sjuk när han vårdades på Romanäs sanatorium utanför Tranås. Utdrag ur hans opublicerade dagboksanteckningar ingår i programmet. Delar av en inspelad intervju med den fd patienten Anna-Lisa Blomberg, 84 år, får lyssnarna också ta del av. Bilden är från hennes återbesök på Furs sanatorium i Blekinge sommaren 2014.

A-L i fönster ,low 2067

 

onsdag / 151230

Stängd för kommentarer.

Kustliv.com är en sida från
Kulturföreningen Kustliv
0705-780 790, info@kustliv.com

Copyright LogicAlley-2014 | Admin